News

06/11/2023 Geen spreekuur sociaal assistenten op 15 november

Het spreekuur van onze sociaal assistenten in Genk, Gent en Kortrijk op woensdag 15 november gaat niet door. Onze excuses voor dit ongemak.

16/10/2023 Betalingsdata arbeidsongevallen

Krijgt u een vergoeding, rente of bijslag uitbetaald door Fedris als gevolg van een arbeidsongeval? Afhankelijk van uw situatie wordt u maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks betaald. De jaarlijkse betalingen vinden plaats in november of december. De exacte datum van uw betaling, vindt u op onze pagina over de betalingsdata arbeidsongevallen.

02/10/2023 Heeft uw onderneming een sensibiliseringsbrief van Fedris ontvangen?

Heeft uw onderneming een sensibiliseringsbrief van Fedris ontvangen? Dan willen we vanuit Fedris dat u als bedrijfsleider stilstaat bij het preventiebeleid en de veiligheid van uw onderneming.

We verwijzen graag naar de pagina's Preventie van arbeidsongevallen en Verzwaard risico voor meer informatie.

22/09/2023 Jaarverslag Fedris 2022

Fedris is een levende, dynamische organisatie die beantwoordt aan een veranderende samenleving. Dit blijkt uit het jaarverslag 2022 dat sinds vandaag op onze website staat.

2022 was een jaar dat gekenmerkt werd door innovatie en vernieuwing. Zowel op het vlak van onze opdrachten als van onze interne werking kenden we een aantal vernieuwingen.

Meer hierover in onze nieuwsbrief.

19/09/2023 Nieuw mailadres voor geweigerde ongevallen

Hebt u een arbeidsongeval gehad en weigert de verzekeringsonderneming dit te erkennen? Dan neemt u best zo snel mogelijk contact op met Fedris. Dit kan nu rechtstreeks via weigering.refusatfedris.be of op het nummer 02 272 25 40.

Meer info vindt u op de pagina over de regeling van arbeidsongevallen.

08/09/2023 Statistisch verslag beroepsziekten

Bij Fedris werd recent het 1,5 miljoenste dossier over een beroepsziekte geopend. Heel wat dossiers gaan gelukkig over preventieve maatregelen, maar toch ontvangen in België vandaag nog steeds ongeveer 38.500 personen een vergoeding voor een blijvende ongeschiktheid wegens een beroepsziekte. Ook in 2022 dienden bijna 13.000 werknemers uit de privésector en  de provinciale of plaatselijke overheidsdiensten (PPO) een aanvraag in voor een schadevergoeding voor een beroepsziekte. Dat blijkt uit cijfers die Fedris onlangs publiceerde in zijn statistisch jaarverslag beroepsziekten.

De nieuwsbrief met de opmerkelijkste statistieken van 2022 vind je hier.

01/09/2023 Fedris zoekt een laboratoriumtechnicus

Fedris zoekt een laboratoriumtechnicus. Wil je actief meewerken om bedrijven bewust te maken van de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van chemische agentia op de werkvloer? Dan ben jij de ideale persoon om ons team te versterken!

De volledige vacature vind je hier. Solliciteren kan tot 18 september.

25/08/2023 Fedris zoekt burn-outbegeleiders

Fedris is op zoek naar nieuwe burn-outbegeleiders om het begeleidersnetwerk van het pilootproject burn-out te versterken.

Als burn-outbegeleider sta je in voor het uitvoeren van sessies en de coördinatie van een begeleidingstraject.

Interesse?

  • Meer informatie over het gezochte profiel kan je hier terugvinden
  • Meer informatie over het pilootproject burn-out zelf kan je hier terugvinden

Je kan je per e-mail (burnoutatfedris.be) kandidaat stellen.

28/07/2023 Fedris zoekt twee arts-inspecteurs (A3)

Fedris zoekt twee arts-inspecteurs (A3)

Fedris is op zoek naar twee arts-inspecteurs om te controleren of dossiers conform de arbeidsongevallenwet worden afgehandeld.

Solliciteren kan t.e.m. 09/08/2023 via www.werkenvoorbe.

 

28/06/2023 Webinar AFA – "De erkenning van asbestslachtoffers verbeteren - criteria en procedures die aanleiding geven tot schadeloosstelling"

Op 25 mei 2023 heeft Fedris een webinar georganiseerd over asbestziekten.

Dit webinar was specifiek gericht naar artsen en had als doel te informeren over ziekten veroorzaakt door asbest en de criteria die aanleiding geven tot een erkenning als asbestslachtoffer. 

De presentaties kan je terugvinden op onze pagina “Publicaties”. 

Het webinar zal later beschikbaar zijn.